Hoppa till sidans innehåll

Skogsskolans Blogg

18 MAR 2021 10:33
Här kommer vi att berätta hur arbetet fortgår med att färdigställa en Ridled på Grisberget.
  • Skapad: 18 MAR 2021 10:33

Tack vare stöd från Allmänna Arvsfonden, Riksidrottsförbundet/SISU, Sparbanken Nord,Stiftelsen Kronprinsessan Margaretas Minnesfond och Pireva har vi fått möjlighet att skapa ett helt nytt koncept där vi vill öka säkerheten vid ridning utomhus och förhoppningsvis väcka intresse till att komma ut i naturen .Konceptet som vi kallar Skogsskolan ger oss en fysisk lärmiljö där vi kan variera svårighetsgraden stegvis, så att den passar alla nivåer av ryttare, med större självförtroende och mod som resultat.

Ridleden kommer att innehålla 3 aktivitetsområden.

Område 1- SinnenasStig riktar sig till personer som annars har begränsad möjlighet att uppleva naturens närhet men givetvis är alla välkomna att närma sig naturen med alla sinnen. Här får man klappa en mossig sten, se hackspettens arbete på trädet, lukta på myrorna, lyssna på fåglarna, hälsa på hos en talgoxe, tugga på barr eller se harens spår i snön. Skogen finns till för alla. 

Område 2-Balans här får man träna i klätterbackar, rida i vattenhål, öva på att styra runt träden eller varför inte ta sina första skutt över små hinder i skogen. 

Område 3-Mod är en slinga med olika skyltar där varje skylt har 4 färger. Varje färg ger instruktion för vilken nivå av ryttare man är ex.vis Grön-skritt på kort tygel, Blå- trav/rid lätt, Röd-galopp och Svart- Galoppombyte. Längs denna slinga kommer det även finnas möjlighet att hoppa terränghinder där man kan välja svårighetsgrad på vissa hinder.

Skribent: Annakari Karlsson
E-post: Adressen Gömd

 

Säker-och-Trygg

 SISU_Webb_Banner_190X190_samverkan

 

 

 

Postadress:
Piteå RK - Ridsport
Grisbergsvägen 10
94166 Piteå

Kontakt:
Tel: +46911530050
E-post: This is a mailto link