Hoppa till sidans innehåll

Verksamhet


Piteå Ridklubb är en ideell förening ansluten till Svenska Ridsportförbundet och därigenom ansluten till Sveriges Riksidrottsförbund. Föreningen är en sammanslutning av för ridsporten intresserade med ändamål att bl.a. främja ridningen i Sverige på sätt som anges i Ridsportförbundets stadgar.

Ridklubben bildades 1965 och driver anläggningen på Grisberget, som ägs av Piteå Kommun till största delen, några mindre byggnader såsom utecafteria, domartorn ägs av föreningen. Piteå Ridklubb omstätter ca 5 milj kr och har 6 anställda på årsbasis. Föreningen har ca 400 medlemmar och många licenscierade ryttare .Föreningens syfte är att ge hästintresserade barn, ungdomar och vuxna i Piteå möjligheter och förutsättningar till en meningsfull sysselsättning präglad av lek, glädje, gemenskap, ansvar och utveckling. 

Lektionsverksamhet

Ridskolan är den största delen i den totala verksamheten. PRK tar varje vecka emot ca 250 lektionsryttare. I ridskoleverksamheten bedriver vi ridlekis för de yngsta ryttarna, Sits- och balansgrupper och ridgrupper efter nivå från 7 år och uppåt. Vi har även specialgrupper i dressyr och hoppning där grupperna är mindre och innehållet mer specialicerat. 

Anpassad ridning

Piteå Ridklubb bedriver också en verksamhet som hjälper de med funktionsnedsättning i sin rehabilitering. Föreningen har en instruktör som varje vecka tar emot elever på dagtid samt en kvällsgrupp. Sektionen anordnar även tävlingar och aktiviteter för dessa ryttare.

Extraridning och läger

På dagtid erbjuds extraridning på ridskolehäst eller privathäst för våra instruktörer. Klubben arrangerar även läger på olika nivåer under jul- och sommarlov. Vi har ca 4-6 olika läger per år.  

Utbildning

Föreningen utbildar löpande sina instruktörer. Samt har ett stort utbud av kurser av olika slag. 

Tävling

Tävlingssektionen har ansvaret för föreningens tävlingsverksamhet. De planerar och arrangerar tävlingar på hemmaplan där många av våra licencierade ryttare deltar. Klubben anordnar ca 4-6 tävlingar per år med status från lokal till nationell. Utöver dessa anordnas även klubbtävlingar och träningstävlingar i dressyr, hoppning, tolkning och temporidning. Alla som löser licens i PRK ingår i en arrangörsgrupp som arbetar på våra hemmatävlingar. Många ridskoleryttare tävlar föreningens hästar.  

Arrangemang

Ungdomssektionen anordnar olika arrangemang, uppvisningar och aktiviteter för våra yngre medlemmar som t.ex. spökkväll, pizzakväll, filmkväll, barnridning, ryktrally . 

Uppdaterad: 23 DEC 2020 15:33 Skribent: Eva-Lena Wikander
E-post: Adressen Gömd

 

Säker-och-Trygg

 SISU_Webb_Banner_190X190_samverkan

 

 

 

Postadress:
Piteå RK - Ridsport
Grisbergsvägen 10
94166 Piteå

Kontakt:
Tel: +46911530050
E-post: This is a mailto link